VekTek AS

Strømsparing fra A-Å

Klar for å ta strømsparing på alvor?

Alle ønsker seg en lavere strømregning, men de fleste har ikke kommet i gang med konkrete tiltak enda. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte, derfor har vi samlet noen gode tips, slik at du kan begynne å spare strøm allerede i dag!

Oppvarming tar helt klart mest strøm

Enova anslår at ca. 55% av strømforbruket i en bolig går til å varme den opp. Et varmestyringssystem et enkelt og rimelig tiltak for å senke kostnadene. Temperaturen tidsstyres i boligen din og sikrer effektiv energibruk når du er hjemme, og når du ikke er til stede. Med et godt varmestyringssystem kan nemlig energibruken til oppvarming reduseres med 20%. 

Varmtvann er nummer to 

Rundt 15 % av strømforbruket i norske husstander går til oppvarming av vann. Du kan spare mye på tiltak som å bytte til sparedusj, montere sparedyser på vannkraner, og ikke minst smart varmtvannsbereder. 

Hjemmelader til elbil er nummer tre

Har du elbil er denne nummer tre på forbrukslista. En elbil har et forbruk på ca. 0,2 kWh per kilometer. Få ned ladeutgiftene ved å lade når strømmen er billigst, med en smart hjemmelader.

Smart strømsparing

Det enkleste du kan gjøre for å spare strøm, er å automatisere sparetiltakene. Hvis du vil starte i det små, kan du begynne med å få montert styringsenhet på enkelte laster, og heller bygge ut etterhvert. 

Prøv vår solcellekalkulator

Er du nysgjerrig på hva det koster med solceller? Prøv vår solcellekalkulator for å beregne produksjonskapasiteten til solcelleanlegg av ulike størrelser. 

Produser din egen strøm

Med et solcelleanlegg produserer du din egen strøm. Det er godt for økonomien, og siden solkraft er en fornybar energikilde er det også bra for planeten vår. 

Strømregningen forklart

Hvis man vil redusere strømregningen, er første steg å forstå den. Strøm er ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro, hvis man tar seg tid til å sette seg inn i systemet.

Vil du spare mer strøm?

Her har vi kort oppsummert de 6 viktigste tiltakene (i riktig rekkefølge) som du kan gjøre for å senke strømkostnadene:

  1. Invester i et smart varmestyringssystem, gjerne i kombinasjon med varmepumpe
  2. Installer smart varmtvannsbereder, det flytter forbruket til gunstigere tider
  3. Monter en smart hjemmelader til elbil, som lader når strømmen er billigst
  4. Spar penger med smarthus. Automatiser forbruk med smarte styringsenheter
  5. Produser din egen strøm med solcellepanel, du får til og med støtte fra Enova
  6. Reduser strømregningen, her kan det være mye å hente ved å bytte leverandør

T empe r atur

20%

reduksjon av energi til oppvarming, med et varmestyringssystem

Spar tusener

Ved å kutte strømtopper, med et smart strømstyringssystem! 

35% tilbake

Enova støtter smarte styringssystemer med inntil kroner 10.000,-

Enova støtter energikloke valg

Du kan få inntil 10 000,- kroner i støtte fra Enova når du skaffer deg smarte styringssystemer for boligen eller fritidsbolig din. Enovas krav er at tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson, og at installasjonen må være utført av et registrert firma. Enova tilbyr også en støtteordning for alle som produserer sin egen strøm via solcelleanlegg for privatboliger. Denne ordningen gir deg som privatperson inntil 32 500,- i støtte for å produsere solkraft på eget tak, avhengig av størrelsen på anlegget ditt.

Lys på!Lys av!

Klart vi kan hjelpe!

Vi tar oppgaven som rådgivere og informanter på alvor, enten det er i form av råd på digitale flater, eller direkte kontakt med din lokale installatør. Vi ønsker deg en lavere strømregning. 

Trenger du hjelp til å spare mer strøm?

Ta kontakt med våre dyktige elektrikere! Vi kan gi deg gode råd om strømsparing, og hjelpe deg å finne løsninger som passer ditt behov.